Posts

Kehilangan besar kepada negara - Mas Ermieyati Samsudin

Image
Ucapan Takziah kepada 'Wanita Besi' Malaysia

Najib Tempelak Sikap Pembangkang Tanam Kebencian Terhadap Kerajaan

Image
KUALA LUMPUR, 24 Sept (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak menempelak sikap pembangkang yang disifatkannya gemar menipu dan mengelirukan rakyat serta menanam benih kebencian rakyat terhadap kerajaan.

Rakyat Malaysia Perlu Bersama-sama Jaga Keamanan Negara - Ahmad Zahid

Image
PORT DICKSON, 24 Sept (Bernama) -- Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menggesa rakyat agar bersama-sama mendokong keamanan di negara ini.

Tun Mahathir ajar DAP hina Melayu – Raja Petra

Image
KUALA LUMPUR 24 Sept. – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad telah mengajar DAP cara baharu untuk menghina kaum Melayu yang tidak menyokong parti itu dengan gelaran pemakan dedak.

JPP Bukan Jentera Bawa Agenda Politik, Kata Halimah

Image
KUALA TERENGGANU, 19 Sept – Jawatankuasa Perwakilan Penduduk (JPP) bukanlah ejen untuk agenda politik Barisan Nasional (BN), kata Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan Dan Kerajaan Tempatan (KPKT) Datuk Halimah Mohamed Sadique. Katanya, pemilihan anggota JPP dibuat secara terperinci dengan syarat mereka bukan Ahli Majlis dan keutamaan diberikan kepada penduduk yang bergiat aktif dalam pertubuhan, persatuan atau kerja-kerja amal. “Mereka ini bukan jentera kita. Ada orang tuduh sengaja tubuh JPP sebagai jentera parti dan politik sedangkan ini adalah jentera yang membawa harapan, suara dan harapan masyarakat bandar yang terdiri daripada pelbagai kaum.

Parti Pembangkang Tidak Mampu Jadi Penyelamat Kepada Rakyat – Salleh

Image
KUALA LUMPUR, 19 Sept – Tindakan beberapa pemimpin pembangkang keluar parti menunjukkan parti itu umpama dahan yang rapuh dan tidak mampu menjadi penyelamat kepada rakyat, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak. Merujuk perkembangan semasa, beliau berkata parti pembangkang gagal menyatukan anggotanya untuk terus kekal bersama parti.