Posts

Isu nafkah wanita, anak perlu penyelesaian segera - Mas Ermieyati Samsudin

Image
KUALA LUMPUR: Puteri UMNO mencadangkan supaya Bahagian Sokongan Keluarga, Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) diperkasa bagi memastikan isu nafkah terhadap wanita dan anak dapat diselesaikan tanpa memerlukan perintah pelaksanaan daripada mahkamah.

Jangan lupa agama, bangsa dan tanah air dalam TN50 - Mas Ermieyati Samsudin

Image
KUALA LUMPUR: Perjuangan UMNO dalam kepentingan agama, bangsa dan tanah air tidak boleh dipinggirkan dalam aspirasi Transformasi Nasional 2050 (TN50).

Puteri pasak janji dan wala' terhadap pimpinan Umno

Image
KUALA LUMPUR - Menyedari PRU 14 adalah getir dan ibu kepada segala pilihan raya Puteri Umno menegaskan akan terus memasakkan janji dan wala' terhadap pemimpin dan parti.

Fathia, perbaiki hidup dahulu sebelum kecam kerajaan - Dira

Image
KUALA LUMPUR: Selebriti kontroversi Fathia Latiff dinasihat turun sendiri ke lapangan sekiranya mahu bercerita mengenai isu rakyat.

Jangan Salah Tafsir Peranan PTPTN Dalam Bantu Meringankan Beban – Mas Ermieyati Samsudin

Image
KUALA LUMPUR, 6 Dis – “Jika boleh, tubuh PTPTN ini hendak dibelah 10 agar dapat membantu semua pihak… tapi keadaan PTPTN ini ibarat diluah mati emak, ditelan mati bapak. Jadi kita harus membantu agar menerangkan kesalahfahaman masyarakat tentang peranan PTPTN,” ujar Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia Datuk Mas Ermieyati Samsudin.

Tekad perangi isu keganasan terhadap wanita, kanak-kanak - Perwakilan Puteri UMNO

Image
KUALA LUMPUR: Perjuangan memerangi keganasan, terutamanya terhadap golongan wanita dan kanak-kanak tidak pernah berakhir bagi pergerakan Puteri UMNO.